Dus je denkt dat je het gebruikte busje hebt gevonden waar je je #VanLife dromen in gaat uitleven. Uitstekend. Je hebt onze blogpost “Buying New vs. Used Vans” (LINK) gelezen en hebt besloten dat gebruikt de enige haalbare optie voor jou is. Geweldig. Laten we er nu voor zorgen dat u al uw eenden in de rij heeft en uw T’s gekruist of wat dan ook voordat u uw zuurverdiende geld overhandigt.

Tweedehands auto kopen of verkopen

Het eerste wat je moet doen: Als je een tweedehands bestelwagen koopt, moet je begrijpen dat je een voertuig koopt dat waarschijnlijk uit – zwaar – gewerkt is. We hebben het over hard rijden en nat wegzetten. Je weet wat we bedoelen. We hebben busjes gehad die binnenkwamen met uitgescheurde vloeren, vervormde muren en kromgetrokken onderdelen, ook al staan er 30.000 mijl op en zijn ze twee jaar oud. Je hebt vaak (let op: tenzij je bij een vriend koopt) geen idee waar en hoe dat busje is gebruikt. Verhaaltjestijd: We hebben een busje laten komen dat een beetje bizar rook. We schrobden het af en zeepten wat we konden, maar er was nog steeds die aanhoudende geur die in de ziel van het busje was gesijpeld. De nieuwe eigenaar reikte de vorige eigenaar de hand, alleen om te ontdekken dat hun Transit eerder was gebruikt om giftige chemicaliën van een fracking site te vervoeren. Auto opkoper

Je weet ook nooit hoe zwaar ze het busje geladen hebben. Hebben ze er serieus mee gesleept? Zo’n gebruik veroorzaakt vaak ondetecteerbare schade aan de aandrijflijn, een belangrijk en duur onderdeel. We weten allemaal hoe we met huurvoertuigen rijden, en dezelfde mentaliteit geldt voor deze werkvoertuigen. Gebruik de onderstaande tabel om een gebruikte bestelwagen door te lichten voordat u zelfs maar overweegt om hem aan te schaffen.

Laat een professionele monteur er naar kijken
Bonuspunten als ze je vriend zijn en het een serieuze wrijving geven. Dit is de belangrijkste stap die je kunt nemen. Omdat ze geen huid in het spel hebben, hebben ze geen reden om slecht nieuws tegen te houden. Het is niets voor hen als je het niet koopt, en niet om je kennis van het internet te verknallen, maar ze weten wel wat ze doen. Of, als ze je uiteindelijk redden van het kopen van een citroen, kun je de volgende keer dat je wat werk gedaan krijgt, terugkomen als klant.

Schorsing
Een algemene test van de ophanging kan worden uitgevoerd door hard op een hoek te drukken en te zien hoe snel deze terug stuitert. Als de schokdempers in een goede conditie zijn – geen dillydallying – keert hij snel en soepel terug naar zijn oorspronkelijke positie. Luister naar piepen, kraken en scheuren – al die tekenen zijn slecht nieuws en duur om te repareren. Zorg ervoor dat de banden de juiste zijn voor de bestelwagen en dat de slijtage zelfs over het voor- en achterprofiel is, wat ook een verklikker is voor een slechte vering of uitlijning. Wij kopen autos website

Hoe ziet de buitenkant eruit?
Wees op uw hoede voor roest. Als u roest op de carrosserie ziet, is er waarschijnlijk veel meer roest aan de onderkant. Deuken en krassen zijn oké zolang je ze maar goed vindt, maar zorg ervoor dat de gutsen geen blootliggend metaal hebben dat in de toekomst kan gaan roesten.

Lekken
Om het voor de hand liggende te zeggen, lekken zijn nooit een goede zaak. Vooral als het olie of transmissievloeistof is. Ze kunnen wijzen op veel grotere, veel duurdere problemen.

Controleer de deuren, ramen, sloten, verlichting, verwarming en airconditioner
Doe het gewoon. Open de deuren van beide kanten. Zorg ervoor dat er geen rare geuren uit de ventilatieopeningen komen, wat vaak wijst op andere zaken.

Haal de CarFax
U zult zelf kunnen beslissen of de geschiedenis ervan goed is of niet.

Vraag de vorige eigenaar waar het voor gebruikt is
Soms is een simpel “Alles wat ik moet weten?” genoeg om het gesprek over het vorige leven van het busje te beginnen. Je kunt puntje voor puntje vragen voor wat voor werk het busje gebruikt is. Het is aan hen om eerlijk te zijn.

Banden
De Amerikaanse wet vereist een minimum loopvlak van 2/32 inch, maar daar wil je wel iets overheen als je van plan bent je busje ergens mee naartoe te nemen waar het spannend is. Weet of u kunt onderhandelen over nieuwe banden in de deal of dat de banden die er op staan zullen werken.

Neem haar mee voor een ritje
Is het stuur strak of laat het ruimte voor veel speelruimte? Maakt het een grappig geluid als je gas geeft of remt? Flikkeren er lampjes op het dashboard die belangrijke waarschuwingsborden aangeven? Zorg ervoor dat u de manier waarop hij rijdt ook leuk vindt. Als u het stuur loslaat, blijft het voertuig dan rechtop staan?

Luister naar uw gevoel
Als iets niet goed voelt, of als je het gevoel hebt dat je te veel compromissen sluit – loop dan weg. Dat geluid dat je denkt te horen is waarschijnlijk een legitieme zorg en niet het risico waard. Zorg ervoor dat u altijd op een bewoonde locatie samenkomt en breng een vriend mee voor de veiligheid en back-up adviezen.